Информационен бюлетин
Начало  Информационен бюлетин
 
 
23 January 2006
Снежни дни и в Пловдив в края на януари

Началото на работния си ден днес д-р Чомаков започна с оперативка на комуналните фирми и общинските експерти, отговарящи за снегопочистването. 

-4 градуса по Целзий бе температурата в Пловдив в 04.00 ч. В 11.00 ч. температурата е – 8 градуса. Слаб снеговалеж с вятър започна в града ни към 04.10 ч. В 04.30 ч. днес (23.01.2006 г.) започна почистването на снега в Пловдив. По основните пътни артерии работят 26 пясъкоразпръсквачки на фирмите “Екоглобал” и “Чистота”.  Те започнаха работа първоначално по подлези и надлези, а след това започна и почистването на основните пътни артерии. До 07.00 ч. бяха опесъчени всички транспортни съоръжения, като работата продължи по големите булеварди и улици. Към 11.00 ч. големите булеварди като “България”, “6-ти септември”, “Санкт Петербург” и др. вече са заснежени с готовност по тях да започнат работа снегорини. В момента работа започват 30 снегорини, като при продължаване на снеговалежа до края на деня ще се включат 100 снегопочистващи машини.

Снегонавяването затруднява както опесъчаването, така и ръчното почистване. 414 души от двете комунални фирми работят по почистването на спирки, тротоари и стълбища на подлези и надлези.

         Призоваваме гражданите да ограничат движението с лични МПС, за да се подобрят условията за почистване на снега. Да не се включват в трафика автомобили в недобро техническо състояние, особено що се отнася до състоянието на гумите и спирачните им системи. Призоваваме шофьорите с недостатъчен опит и квалификация да се въздържат от шофиране в предстоящите заснежени дни.

назад