Информационен бюлетин
Начало  Информационен бюлетин
 
 
23 January 2006
Предстоящо - 23.01.2006 г.

Заповядайте на 24.01.2006 г. (вторник) в 11.00 ч. в Заседателна зала на Общината на среща с кмета Чомаков на пловдивските автомобилни състезатели, призьори от българските шампионати за 2005 г. Гостите ще бъдат водени от г-н Георги Янакиев – Председател на Съюза на българските автомобилисти, председател на Българската Федерация по автомобилен спорт и член на Българския Олимпийски Комитет. Срещата се организира от СБА и Община Пловдив.

 

 

         “Социално включване и антидискриминация” е темата на партньорската проверка, която експерти от Европейската комисия, ще проведат на 24.01.2006 г. (вторник) в Пловдив.  Проверяващата комисия ще бъде водена от експерт Лиос Ван Вилинген, придружаван от г-н Кристоф Сток – от Генерална дирекция “Разширяване” и г-н Тони Локет от Генерална дирекция “Заетост”. Гостите ще бъдат придружени от трима експерти от България.

В Пловдив проверката ще започне в 15.30 ч. в Община Пловдив със среща със зам.-кмета по “Социална политика и интеграция на етносите” г-н Константин Писков. На срещата ще присъстват представители на Регионалната служба по заетостта, РДВР, РИ на МОН и Дирекцията за социално подпомагане. Веднага след края на срещата можете за кратко да зададете въпроси на експертите относно предстоящите проверки. Цялостна информация обаче българските медии ще получат от проверяващите чрез МТСП след приключване на проверките във всички набелязани в програмата български градове. В Пловдив проверката ще продължи по следната програма:

16.00 ч. – Посещение на Центъра за обществена подкрепа към Комплекс за социални услуги, изграден по проект “Повишаване благосъстоянието на децата в България”;

16.20 ч. – Посещение в ДКЦ “Изток” в кв. “Столипиново”;

16.40 ч. – Посещение на Център за обучение на полицаи за работа в мултиетническа среда в VІ РПУ-Пловдив;

17.00 ч. – Посещение на СОУ “Найден Геров” в кв. “Столипиново”;

17.20 ч. – Посещение на училището за възрастни в кв. “Столипиново” и офиса на Фондация “Рома” – презентация на проекти за ограмотяване и квалификация, здравен център и проект за правна защита. Среща с НПО и презентация на проекти.

 

 

 

         На 25.01.2006 г. (сряда) в 10.00 ч. заседание ще има Общинската комисия по безопасност на движението. Брифингът е в 11.30 ч. (залата на ул. “Райко Даскалов”45). Експертите ще обсъждат отчета за дейността през изминалата година, като ще приемат и плана за работата си през настоящата 2006 г.

 

назад