Информационен бюлетин
Начало  Информационен бюлетин
 
 
25 April 2007
Започва пролетното пръскане срещу кърлежи

 

 

Подробности относно пръскането срещу кърлежи

 

            2 272.8 дка тревни площи ще бъдат обработени срещу кърлежи в периода от 28.04.2007 г. до 07.05.2007 г. – от 6.00 ч. до 13.30 ч.

            Приоритетно ще бъдат третирани площите на детски градини, ясли и училища, местата за разхождане на домашни кучета, най-често посещаваните паркове и градини, както и по-големите междублокови пространства в шестте района на града.

Работата ще се извършва в дните по райони както следва: в събота – в „Тракия” и „Северен”, в неделя – в „Тракия”, в понеделник и вторник – в „Западен и „Южен”, в сряда – в „Западен” и „Централен”, в четвъртък – в „Централен” и „Северен”, в петък – в „Северен” и „Източен”, в събота (5 май) – „Централен” и „Източен”, а в понеделник (6 май) – „Южен” и „Източен”.

            Дейността ще бъде извършена от „Дезинфекционна станция”ЕООД-Пловдив чрез препарата „Айкън 10 ЕС”. Площите на детски и учебни заведения ще се обработват специално с препарата „Фендона”. Освен върху кърлежите, препаратите имат въздействие и върху хлебарки, бълхи, мухи и комари.

            До всяка обработена площ ще бъдат поставени указателни табели, които ще посочват и карантинният 24-часов срок. Табелите ще съдържат и телефоните за връзка с „Дезинфекционна станция”, които са 64 25 83 и 99 03 18.

            По време на карантинния период гражданите трябва да избягват посещения на обработените площи, както и да разхождат там домашните си любимци.

            Във всяка районна администрация ще бъдат поставени табла, представящи пълния списък на площите, които ще се обработват. По-късно повторно ще бъдат обработени площите, където се разхождат кучета, защото животните са основните приносители на акари. Общината има готовност да включи допълнително при тези повторни обработки и терени, предложени по молба на граждани.

 

                  

назад