Информационен бюлетин
Начало  Информационен бюлетин
 
 
25 February 2005
Предстоящи събития

На 27.02.2005 г. (неделя) от 13.00 ч. до 15.00 ч. поради монтиране на билборд на бул. “Санкт Петербург” (северно платно в отсечката от ул. “Лев Толстой “ до бул. “Източен”) се налага временна промяна в организацията на движението на масовия градски транспорт. Автобуси с № 9 ще се движат по бул. “Санкт Петербург”, ул. “Лев Толстой”, ул. “Богомил” и по маршрута. Автобуси с № 21,29,44 ще се движат по бул. “Санкт Петербург”, ул. “Лев Толстой”, ул. “Богомил”, бул. “Източен”, бул. “Хр. Ботев” и по маршрута. Тролейбуси с 134 ще се движат по бул. “Освобождение”, бул. “Кн. Мария-Луиза”, бул. “Източен”, бул. “Хр. Ботев” и по маршрута. В обратна посока автобусите и тролейбусите ще се движат по маршрута си по транспортна схема.

 

Разчитаме на медийната Ви подкрепа за изложбата “135 години от създаването на Българска Екзархия”, която ще се открие във фоайето на Общината (пл.”Ст.Стамболов”1) на 28.02.2005 г. (понеделник) в 11.00 ч. Фотоизложбата, проследяваща историята на българската църковна независимост, цели да провокира пловдивчани в дарителската акция по възстановяване на църквата “Св.Стефан” и метоха “Св. Иван Рилски” в Истанбул. Копие от изложбата ще бъде експонирано в Истанбул.

Чест е за пловдивчани е, че след последното посещение на кмета Чомаков в Истанбул лично Всевселенският Патриарх Вартоломей, а само няколко дена след това (при среща между Църковното ни настоятелство там и Кмет от Голяма истанбулска община, организирана по настояване на кмета Чомаков и проведена на 24.02) и администрацията на Истанбул са поели ангажимент пред правителството ни да подкрепят реставрацията на културните ни паметници в Истанбул.

        На 28.02.2005 г. (понеделник) в 16.00 ч. в Музея на Възраждането (ул. “Ц. Лавренов”1) ще бъде открита изложба, посветена на 125-та годишнина от създаването на Пловдивското поборническо-опълченско дружество. Ще бъдат представени оригинални вещи, художествени портрети, документи и снимки, които са част от безценния архив на Освобождението. Изложбата ще е отворена за посетители до 31.03.2005 г. Пловдивското поборническо-опълченско дружество е първото по рода си в страната, създадено през 1880 г. с цел запазване паметта за загиналите за свободата на България и организиране на морално и материално подпомагане на живите опълченци и поборници. До Съединението през 1885 г. Дружеството се явява централно за дружествата от Южна България. Съществуването му продължава до средата на 20 век. Сред най-видните му членове са Иван Андонов, Бранислав Велешки, Драгой Божилов, Еню Енев и др.

                На Първи Март деца пожелават здраве на пловдивчани.

Приятна изненада подготвя ръководството на администрацията за своите служители на Първи Март. В началото на работния ден талантливи деца  от Общински детски комплекс ще закичат с мартеници служителите (от администрацията на пл.”Ст.Стамболов”1), пожелавайки им здраве и успехи.

В 9.00 ч. деца в неравностойно положение ще поздравят Кмета и ще го закичат с мартеница.

70-те възпитаници от ЦДГ “Майчина грижа” (ул. “Хр.Г.Данов”33) поканиха д-р Чомаков като свой специален гост на празника си по посрещане на Баба Марта (9.30 ч.). Мартенички за гостите си децата ще подготвят на място, като ще има и ритуал по наричане.

Кулминацията на деня ще е гостуването на деца от ЦДГ “Малкият принц” ще гостуват на общината (10.15 ч.). Те са подготвили специални пожелания за успехи и здраве през настъпващата пролет. Децата ще пристигнат с Баба Марта, Мартичка и Малкият принц. Всички малчугани ще бъдат облечени като пролетни цветя и животни.

На всички тези деца кметът ще подари мартенички с пожелание да растат здрави и щастливи.

назад